Σνίτσελ με λεμόνι

22.10.2014

Yλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του + τις φέτες του για τη διακόσμηση)
  • 50 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο ή άλλο τυρί κίτρινο
  • 50 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • λάδι για το τηγάνισμα

EKTEΛEΣH

Πολτοποιούμε λίγο στο μπλέντερ τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και τα χτυπημένα αβγά σε ένα άλλο. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ. Αλευρώνουμε καλά το κάθε κομμάτι, μετά το βουτάμε στο αβγό και το καλύπτουμε με το μείγμα της φρυγανιάς προσεκτικά ώστε να πάει παντού. Τα τηγανίζουμε από την κάθε τους πλευρά για 3 λεπτά περίπου και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και δεντρολίβανο.