Υλικά
Για τα σου (περίπου 40 κομμάτια)
125 γρ. γάλα
125 γρ. νερό
110 γρ. βούτυρο
140 γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα αλάτι
1-2 πρέζες ζάχαρη
βανίλια
240 γρ. αυγά
Για τη μους
4 κρόκοι
1 αυγό
120 γρ. ζάχαρη
βανίλια
300 γρ. κρέμα χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
50 γρ. φυστίκι Αιγίνης (χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με μία κουταλιά άχνη μέχρι να γίνει σκόνη)
Λευκή σοκολάτα λιωμένη
Φυστίκι τριμμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τα σου
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το νερό, το βούτυρο, την βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση.
- Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς και έντονα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να τυλιχτεί όλη η ζύμη γύρω από την κουτάλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει (να γίνει χλιαρή).
- Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και με το φτερό χτυπάμε ρίχνωντας ένα ένα τα αυγά.
- Χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξει.
- Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ταψί με αντικολλητικό φύλλο, και με την βοήθεια κορνέ σχηματίζουμε στρογγυλά σου. Για την ακρίβεια κρατώντας κάθετα τη μύτη του κορνέ πιέζουμε για λίγο και αφήνουμε.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-22 λεπτά μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα παντού.
- Αν ψήσουμε κ δεύτερο ταψί, ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα επόμενα λίγο πριν βγάλουμε τα ψημένα από το φούρνο.
Για την μους
- Σε μπεν μαρί με νερό που βράζει, βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια χτυπώντας διαρκώς με σύρμα ή μίξερ (στην χαμηλή ταχύτητα) για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες το μίγμα.
- Μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό ή παγάκια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει. Σ'αυτό το στάδιο σφίγγει πιο πολύ.
- Αφού κρυώσει, μεταφέρουμε σε μπολ μεγάλο, προσθέτουμε πρώτα δύο μεγάλες κουταλιές κρέμας για να ελαφρύνει το μίγμα και έπειτα το υπόλοιπο απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
- Στο τέλος προσθέτουμε το φυστίκι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Ανοίγουμε ένα ένα τα σου, γεμίζουμε με την μους και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Τη συνταγή μας έδωσε η blogger Ελ. Εντζερίδου από το blog της γευσις.