Φτιάξε υγιεινό παγωτογλυκό με αβοκάντο & λάιμ

25.09.2014
Μπορεί να έχει μπει ήδη το φθινόπωρο αλλά ο υδράργυρος δε λέει να πέσει, όπως επίσης και η διάθεσή σου για ένα γλυκό παγωτάκι.

Θέλεις να μάθεις λοιπόν πώς μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό αλλά δεν έχεις παγωτομηχανή; Σου έχουμε μία πανέξυπνη συνταγή στην οποία χρειάζεσαι μόνο το μπλέντερ και το ψυγείο σου. Ακόμα, αυτή η συνταγή είναι πολύ πιο υγιεινή από τα συνηθισμένα παγωτά γιατί κρύβει ένα φανταστικό συστατικό: το αβοκάντο, το οποίο είναι πολύ γευστικό αλλά θα προσθέσει και υγιή λιπαρά και πρωτεΐνη στη διατροφή σου.

Δες και μόνη σου πόσο εύκολη και γρήγορη είναι αυτή η συνταγή για παγωτό με αβοκάντο και λάιμ:

Υλικά

2 αβοκάντο

3 λάιμ

¾ της κούπας ζαχαρούχο γάλα

¾ της κούπας γάλα με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση

1. Βγάλε το κουκούτσι και ξεφλούδισε τα αβοκάντο. Έπειτα βάλε τη σάρκα τους στο μπλέντερ μαζί με το γάλα.

2. Ξύσε 2 από τα λάιμ και πρόσθεσέ τα στο μπλέντερ.

3. Στύψε και τα 3 λάιμ.

4. Χτύπησέ τα όλα μαζί στο μπλέντερ.

5. Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψάκι , άπλωσέ το ομοιόμορφα και άφησέ το στην κατάψυξη για 4 ώρες.

6. Βγάλε μία μπάλα και