Τράιφλ λεμονιού σε ποτηράκι

04.09.2014
Το τράιφλ είναι ένα γλυκό αυτοσχεδιασμού με μπαγιάτικο κέικ μουσκεμένο με λευκό ξηρό κρασί με κρέμα σαντιγί, φρούτα και καμιά φορά ζελέ.

Υλικά για 15 μικρά ποτηράκια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-4–5 φέτες κέικ ή τσουρέκι μπαγιάτικο μουσκεμένο σε λίγο λικέρ ή γλυκό κρασί
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
-3 λεμόνια (το ξύσμα του)
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (185 γρ.)

Eκτέλεση

Διαλύουμε σε μικρό μπολ το κορν φλάουρ με 1 φλιτζάνι από το γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι. Θρυμματίζουμε το κέικ ή το τσουρέκι (χωρίς την κόρα) και το μουσκεύουμε με ελάχιστο λικέρ. Τοποθετούμε μία κουταλιά από το μείγμα σε μικρά ποτηράκια και σκεπάζουμε με τη ζεστή κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κέικ και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρεται σκέτο ή με σάλτσα φρούτων.

Tips: Το τράιφλ είναι ένα γλυκό αυτοσχεδιασμού με μπαγιάτικο κέικ μουσκεμένο με λευκό ξηρό κρασί με κρέμα σαντιγί, φρούτα και καμιά φορά ζελέ. Αυτό το μίνι τράιφλ με απλή κρέμα από κορν φλάουρ σε μικρά ποτηράκια είναι ένα εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο επιδόρπιο.