Κόκορας κρασάτος

22.04.2014

Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-1 κόκορα ή κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κομμένο σε 8 μερίδες
-4 κουτ. σούπας αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι + 3 κουτ. σούπας λάδι
-250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 καρότα σε ροδέλες
-2 πράσα σε μεγάλα κομμάτια
-κλωναράκια δεντρολίβανο και θυμάρι
-2 φύλλα φασκόμηλου
-2 δαφνόφυλλα
-100 ml κονιάκ
-1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
-1 βιολογικό κύβο κότας
-250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Αλευρώνουμε το πουλερικό, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα πράσα και τα μυρωδικά και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στις 3 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με λίγα μανιτάρια.