Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
Φαρινάπ κόκκινη 500 γρ
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Αυγά 4 τεμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
Βούτυρο 250 γρ (λιωμένο & χλιαρό)
Βανίλια 1
Baking powder 1 κουταλάκι γλυκού
Κακάο 3 κουταλιές σούπας κοφτές
Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα του
Τρούφα σοκολάτας 250 γρ για στολισμό
Άχνη ζάχαρη για στολισμό
Μαρμελάδα 500 γρ βερύκοκο ή ροδάκινο
Οδηγίες (Για οδηγίες βήμα- βήμα και με φωτογραφίες κάνε κλικ εδώ)
*Βουτυρώνουμε 2 φόρμες στενόμακρες για κέικ με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε την φαρινάπ, την ζάχαρη, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο,το χλιαρό γάλα,την βανίλια, το baking powder ,το ξύσμα λεμονιού και όλα μαζί τα χτυπάμε στο μίξερ χειρός για 7 – 8 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε το μισό μείγμα μας σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε πάλι μέχρι να διαλυθεί το κακάο καλά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα). Στην μία φόρμα βάζουμε το λευκό μείγμα και στην άλλη το μείγμα με το κακάο.
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς. Μόλις κρυώσουν καλά τα κέικ μας τα βγάζουμε από τις φόρμες και κόβουμε οριζόντια στα δύο και μετά κάθετα στα δύο γιατί θέλουμε 5 λευκές λωρίδες και 4 σοκολατένιες.
* Τα αλείφουμε με μαρμελάδα χλιαρή λίγο ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και συναρμολογούμε το κέικ μας. Τέλος αλείφουμε με μαρμελάδα γύρω – γύρω και από πάνω.
* Προσθέτουμε την τρούφα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr