Yλικά
4 μπούτια κοτόπουλου μεγάλα ολόκληρα
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 δαφνόφυλλα
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
1½ φλιτζάνι ζωμό κότας σπιτικό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις κάψει, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε τον ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ