Yλικά
1 κουνέλι κομμένο σε 6 κομμάτια
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια κρασί λευκό
4 φέτες παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη ή μπέικον
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
4 πατάτες μικρές ολόκληρες καθαρισμένες
4 καρότα μικρά ολόκληρα καθαρισμένα
2 μαραθόριζες μικρές καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε την παντσέτα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μπαχάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, το δεντρολίβανο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες, τη μαραθόριζα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε καλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ