Κεφτεδάκια με μπίρα

06.02.2009
Αφράτα αφράτα!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
  • 1/2 φλιτζ. μπίρα GENESIS WEISS
  • 4 φέτες ψωμιού
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο, καυτερό
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Μουσκεύουμε την ψίχα από το ψωμί, τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τη κάππαρη, ψιλοκομμένη.

Ζεματίζουμε την ντομάτα για 1 λεπτό, την ξεφλουδίζουμε, την τρίβουμε, τη βάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε την μπίρα GENESIS WEISS, τη φρυγανιά, αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμαί

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Κατόπιν πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτέδες και τους περνάμε με προσοχή ανά τρεις, σε μικρές σούβλες.

Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και βάζουμε τις σούβλες με τα κεφτεδάκια. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά φροντίζοντας να γυρνάμε τις σούβλες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ψηθούν τα κεφτεδάκια ομοιόμορφα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Αντί για κόκκινο καυτερό πιπέρι, μπορούμε να βάλουμε πάπρικα γλυκιά.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα WEISS.