ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 5 αβγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροτριμμένα
EKTEΛEΣH
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Ανακατεύουμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ελαττώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αλεύρι. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε στην επιφάνειά του τα κομμάτια σοκολάτας το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για μισή ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.