Yλικά
400 γρ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
2 αβγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
500 γρ. καρότα τριμμένα
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (12x22 εκ.). Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τα καρότα, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το ψωμί και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε σχάρα.
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου