Κέικ με λιαστή ντομάτα, ελιές και σταφίδες

12.04.2013

Yλικά

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

1 κουτ. γλυκού αλάτι

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού μέλι

2 κουτ. σούπας σταφίδες

2 κουτ. σούπας ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρώς όλα τα συστατικά (πρώτα τα ξηρά και μετά τα υγρά) σε μεγάλο μπολ. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι τη στιγμή που θα βγαίνει καθαρό το μαχαίρι με το οποίο θα τρυπήσουμε την επιφάνεια του κέικ για να ελέγξουμε αν ψήθηκε. Προαιρετικά, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ