Μπάγκελς με παπαρουνόσπορο και γλυκάνισο

10.10.2014

Yλικά

450 γρ. αλεύρι

7 γρ. μαγιά ξηρή

300 ml νερό χλιαρό

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού αλάτι

παπαρουνόσπορο, γλυκάνισο και σουσάμι για το πασπάλισμα

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, μία κουταλιά ζάχαρη και 100 ml νερό. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε στο μπολ 200 ml χλιαρό νερό και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, τρυπάμε κάθε μπαλάκι με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια μεγαλώνουμε την τρύπα με κουτάλι ώστε να έχει διάμετρο 3 εκ. Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε τα bagels λίγα λίγα στο νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το νερό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, γλυκάνισο ή σουσάμι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου