ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 φύλλα ζύμης κουρού
- 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο βρασμένο
- 12 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. έμενταλ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 αβγά (1 ολόκληρο + 1 κρόκο)
- μπόλικο σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Το τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και εκτός φωτιάς τον βασιλικό, το έμενταλ, τις λιαστές ντομάτες και το ολόκληρο αβγό χτυπημένο. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε στον πάγκο το πρώτο φύλλο κουρού. Χωρίζουμε τη γέμιση στα 2 και απλώνουμε τη μισή κατά μήκος του φύλλου. Διπλώνουμε σε 1 μεγάλο ρολό. Χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουτ. σούπας κρύο νερό, αλείφουμε το ρολό και το πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το άλλο φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστών και ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά περίπου.