Πιτάκια μεσογειακά

20.03.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. κατίκι
  • 12 ντομάτες λιαστές
  • 10 κουτ. σούπας πολτό πράσινης ελιάς
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
  • πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον πολτό ελιάς με το αμύγδαλο, το κόλιαντρο και το πιπέρι. Λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε 4 μακρόστενα κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου λίγο κατίκι, μία λιαστή ντομάτα και μία κουτ. σούπας από το μείγμα του πολτού ελιάς και φτιάχνουμε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.