ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 8 μπαρμπούνια μεγάλα
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια. Τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Τα αλείφουμε με το σκόρδο από όλες τις πλευρές και στο εσωτερικό τους. Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα ψάρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα μπαρμπούνια από τη μαρινάτα. Κόβουμε μια μεγάλη λαδόκολα στα τέσσερα. Σε κάθε κομμάτι λαδόκολας τοποθετούμε από 2 μπαρμπούνια, τα κλείνουμε στα πλάγια αφήνοντάς τα ανοιχτά στην επιφάνεια και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με τη λαδόκολα.
TipS: Λίγο πριν σερβίρουμε τα μπαρμπούνια, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ωμό από πάνω και λίγες σταγόνες επιπλέον λεμόνι.