ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1½ κιλό αρνί (από το καρέ)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι τριμμένο σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη τριμμένη σε σκόνη
- 1 φύλλο δεντρολίβανο τριμμένο σε σκόνη
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας διαλέξει ένα κοντό καρέ αρνιού και να αφαιρέσει τα λίπη και τα νεύρα. Σοτάρουμε καλά το κρέας σε κατσαρόλα με το βούτυρο και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές, για 15 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε σε μπολ την ψίχα του ψωμιού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το αρνάκι σε πυρίμαχο βουτυρωμένο ταψί. Το καλύπτουμε με το μείγμα της ψίχας και σκορπίζουμε γύρω του τις φέτες του λεμονιού και τις σκελίδες του σκόρδου με τη φλούδα για να δώσουν επιπλέον άρωμα. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει η κρούστα του. Συνοδεύουμε με πατατούλες φούρνου και λαχανικά γλασέ.
Tip: Εναλλακτικά, μαγειρεύουμε μπουτάκι αντί για το καρέ. Ξεκινάμε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα και το τελειώνουμε στον φούρνο, γιατί έτσι διατηρεί τους χυμούς του, μελώνει και έχει καλύτερη εμφάνιση.