Κολοκυθόπιτα με κανταΐφι

19.07.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 200 γρ. κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ανθότυρο και το κασέρι τριμμένα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και πιπέρι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Στρώνουμε το μισό σε βουτυρωμένο ταψί και το καλύπτουμε με τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

TipS: Αντί για κανταΐφι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας ή χειροποίητο. Προαιρετικά, μπορούμε και στις δύο περιπτώσεις να αφήσουμε την πίτα «ξεσκέπαστη» σαν τάρτα.