ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι κρασί Vinsanto
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 1/4 φλιτζανιού νερό και την αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη ζελατίνη σε 1/4 φλιτζανιού νερό και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα και τα ασπράδια και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά σκεύη ή ποτήρια, μοιράζουμε από πάνω τα καρύδια και τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει η μους.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ