Σαλάτα με πέστροφα καπνιστή

28.06.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. πέστροφα καπνιστή
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πιπεριά πράσινη μέτρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη μέτρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 αγγούρια μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φύλλα από καρδιά μαρουλιού
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 8-10 ραπανάκια μικρά κομμένα σε φέτες

Για το ντρεσινγκ

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας χρένο (horseradish)
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε την πέστροφα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τη ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε γυάλα με καπάκι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά και την πέστροφα, αναμειγνύουμε και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.