Σαλάτα με παντζάρι, ξινόμηλο, σέλερι και καρύδια

16.10.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 3 παντζάρια μεγάλα
  • 1 ξινόμηλο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Για τη βινεγκρέτ

  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια. Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Καθαρίζουμε το ξινόμηλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και το ξίδι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ τα παντζάρια, το ξινόμηλο, το σκόρδο και το σέλερι και τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.