- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3½ ώρες
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 κιλά μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι) σε κομμάτια 5x5 εκ. περίπου
- 2 κιλά πατάτες μικρές καθαρισμένες
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
- 4 κουτ. σούπας ρίγανη τριμμένη
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 160°C, για 3½ ώρες. Σερβίρουμε το μοσχαράκι χλιαρό.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στη γάστρα και 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλα.