Μοσχαράκι στη γάστρα

20.02.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3½ ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κιλά μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι) σε κομμάτια 5x5 εκ. περίπου
  • 2 κιλά πατάτες μικρές καθαρισμένες
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
  • 4 κουτ. σούπας ρίγανη τριμμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 160°C, για 3½ ώρες. Σερβίρουμε το μοσχαράκι χλιαρό.

Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στη γάστρα και 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλα.