- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 400 γρ. μασκαρπόνε
- 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ΓIA TA ΣYKA
- 12 σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 50 γρ. ανθόνερο
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 γλυκάνισο αστεροειδή
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 γρ. φιστίκι Aιγίνης τριμμένο
EKTEΛEΣH
Aνακατεύουμε σε μπολ το μασκαρπόνε, το λικέρ πορτοκάλι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Bάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Zεσταίνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού σε αντικολλητικό τηγάνι και φτιάχνουμε καραμέλα. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ανθόνερο, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Bάζουμε σε ταψάκι τα σύκα ανοιγμένα, περιχύνουμε με το αρωματικό σιρόπι, βάζουμε λίγο βούτυρο στην καρδιά κάθε σύκου και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα την κρέμα του μασκαρπόνε πασπαλισμένη με φιστίκια Aιγίνης και στο πλάι τα σύκα.
Tip: Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα του μασκαρπόνε με ανθότυρο.