Σαρδέλες ψητές με σαλάτα αμπελοφάσουλα

29.09.2014
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 24 σαρδέλες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι, ρίγανη

Για τη σαλάτα

  • 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες κάτω από τρεχούμενο νερό αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 200°C. Bγάζουμε τις σαρδέλες και ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών. Παράλληλα, έχουμε καθαρίσει τα αμπελοφάσουλα και τα έχουμε μαγειρέψει σε βραστό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, που έχουμε χτυπήσει στον πολτοποιητή με το ξίδι και το σκόρδο. Σερβίρουμε μαζί με τις σαρδέλες.