- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8-10 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 300 γρ. πατάτες μικρές βρασμένες και κομμένες στη μέση
- 6 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 200 γρ. φασολάκια βρασμένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 σφηνάκι ξίδι
- 2 λάιμ βιολογικά (τον χυμό και το ξύσμα τους)
- 2 κουτ. σούπας αγριοκύμινο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρεσκοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με προσοχή για 3-5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το κόλιαντρο και σερβίρουμε.
Tips: Τα λαχανικά πρέπει να βράσουν, αλλά όχι να λιώσουν. ? Τα φασολάκια δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο βράσιμο διότι είναι καλό να κρατάνε λίγο. ? Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, οπότε πριν προσθέσουμε αλάτι στη σαλάτα, πρέπει να δοκιμάσουμε.