- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 τεμάχια
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ
- 4 λουκάνικα κοτόπουλου
Για τη σάλτσα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 κολοκύθια
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά στον πολτοποιητή μαζί με τον βασιλικό μέχρι να επιτύχουμε μια σάλτσα λεία. Βράζουμε τα λουκάνικα για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε 1 λουκάνικο και λίγη σάλτσα και σερβίρουμε.
Tip: Πριν βράσουμε τα λουκάνικα, τα τρυπάμε με πιρούνι για να μην σκάσουν. ? Μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα τυριού στα ψωμάκια, που έχουμε πρώτα ζεστάνει στον φούρνο για 2-3 λεπτά.