Χοτ ντογκ με κοτόπουλο και σάλτσα λαχανικών

01.12.2014
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 τεμάχια
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 ψωμάκια για χοτ ντογκ
  • 4 λουκάνικα κοτόπουλου

Για τη σάλτσα

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κολοκύθια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί κουζίνας όλα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά στον πολτοποιητή μαζί με τον βασιλικό μέχρι να επιτύχουμε μια σάλτσα λεία. Βράζουμε τα λουκάνικα για 5 λεπτά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε 1 λουκάνικο και λίγη σάλτσα και σερβίρουμε.

Tip: Πριν βράσουμε τα λουκάνικα, τα τρυπάμε με πιρούνι για να μην σκάσουν. ? Μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα τυριού στα ψωμάκια, που έχουμε πρώτα ζεστάνει στον φούρνο για 2-3 λεπτά.