- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο (200 γρ. έκαστο περίπου)
- 10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 σαλάτα γαλλική
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 ραντίτσιο
- 1 ματσάκι ρόκα
- γραβιέρα πικάντικη σε φλούδες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο (κομμένο σε μικρές μπουκιές και αλατοπιπερωμένο) να τσιγαριστεί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα και να ανακατευτούν με το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μείνουν με λίγα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι. Παράλληλα, έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά τα σαλατικά. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι, τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το μείγμα με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στολίζουμε με τις φλούδες της γραβιέρας.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά κομματάκια μήλο, που δίνει στη σαλάτα ξεχωριστή γεύση. Φροντίζουμε να την ανακατέψουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα του κοτόπουλου.