Μακαρόνια με κιμά και μπέικον

29.03.2017
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε κατσαρόλα με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 120 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε κατσαρόλα με το λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και σε 2-3 λεπτά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Παράλληλα, βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με τον κιμά και τον μαϊντανό.