Κοχύλια με μπρόκολο και κουκουνάρι

16.10.2013
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε το μπρόκολο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις κοχλάσει, αλατίζουμε καλά και βράζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κοχύλια (ζυμαρικό)
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 2 φιλέτα αντζούγια
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε το μπρόκολο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις κοχλάσει, αλατίζουμε καλά και βράζουμε το μπρόκολο για 6 λεπτά περίπου. Το αφαιρούμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε την αντζούγια, λιώνοντάς τη με ξύλινη κουτάλα καθώς συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ντοματοπελτέ, το νερό των ζυμαρικών, τις σταφίδες, το σαφράν και το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Βάζουμε το μπρόκολο και τα ζυμαρικά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με πετσέτα και το αφήνουμε να μείνει για 2 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.