ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 κονσέρβα ανανά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 κουτ. σούπας γλυκόζη
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού σόδα
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Βάζουμε τα 200 γρ. ζάχαρη άχνη και τη γλυκόζη σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει. Μόλις αρχίσει να σκουραίνει, προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε λίγο μέχρι να φουσκώσει και αδειάζουμε την καραμέλα σε αντικολλητικό χαρτί. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη σπάμε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει καλά και προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε στο μείγμα και την ψιλοκομμένη καραμέλα. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Σοτάρουμε τις φέτες ανανά σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και γαρνίρουμε το παγωτό.