Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με λουκάνικο και μανούρι

18.07.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

4 πιπεριές Φλωρίνης

150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο

100 γρ. μανούρι

8 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 πρέζα πιπέρι καυτερό κόκκινο

2 κουτ. σούπας ξίδι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πιπεριές σε μικρό ταψί, τις ραντίζουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά ξίδι, και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Αποφλοιώνουμε το λουκάνικο και κόβουμε το εσωτερικό του σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το λουκάνικο και την αντζούγια για 5 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε το μανούρι. Το θρυμματίζουμε με πιρούνι μαζί με το λουκάνικο, τις αντζούγιες και ρίχνουμε το θυμάρι και το καυτερό πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κόβουμε το καπάκι όπως στα γεμιστά και το κρατάμε. Καθαρίζουμε τα σπόρια από το εσωτερικό της πιπεριάς με κουταλάκι και τη γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε με το καπάκι της. Απλώνουμε ξανά τις πιπεριές στο ταψί και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι. Βάζουμε πάλι στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.