Στραπατσάδα με λούτζα Μυκόνου

14.11.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 2 ντομάτες τριμμένες

* 1 πιπεριά ψιλοκομμένη

* 4 αβγά

* 50 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* 4 φέτες λούτζα Μυκόνου λεπτοκομμένες

* 4 φέτες ψωμί χωριάτικο

* αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Βάζουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να απορροφήσει τα υγρά της. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στην ντομάτα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα και ρίχνουμε τη φέτα. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε ελαφρώς στο γκριλ και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθεί η στραπατσάδα, τη μοιράζουμε πάνω σε κάθε φέτα φρυγανισμένου ψωμιού, βάζουμε από μία φέτα λούτζα και σερβίρουμε.

Σημ.: Στα Κυκλαδονήσια τη στραπατσάδα τη λένε κοσκοσέλα, ενώ το φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί λέγεται καπίρα.