Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Μερίδες: 4-6
Υλικά
* 1 κιλό λαζάνια
* 3 μελιτζάνες «τσακώνικες» κομμένες σε λεπτές φέτες
* 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
* 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
* 150 γρ. Βιτάμ
* 2-3 σπόρους μπαχάρι
* 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ή pesto βασιλικού
* 1 φύλλο δάφνης
* ½ ξύλο κανέλας
* 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
* 1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός»
* 200 γρ. παρμεζάνα
* ανάλογο αλάτι και πιπέρι
1. Βράζουμε τα λαζάνια προσέχοντας να μην σπάσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 60 γρ. Βιτάμ μαζί με τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τον ζωμό λαχανικών, και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 200 ml νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
3. Σε ένα ταψάκι μέτριο αλείφουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και στρώνουμε τα λαζάνια μέχρι να καλύψουν την επιφάνειά του. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα, απλώνουμε τη γέμιση των λαχανικών και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ακόμα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και ρίχνουμε όση παρμεζάνα μας έχει περισσέψει.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά.