Γεμιστα με θαλασσινα

23.05.2012

Βαθμός Δυσκολίας: ΕΥΚΟΛΟΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 ΛΕΠΤΑ
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 ΛΕΠΤΑ
Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:

* 2 τομάτες ώριμες μεγάλες
* 2 πιπεριές μεγάλες
* ½ ματσάκι μαϊντανό
* ½ ματσάκι δυόσμο
* ½ ματσάκι άνηθο
* 2-3 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι
* ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 6 κουταλιές της σούαπς ρύζι γλασέ
* 150 γρ. Βιτάμ
* 2 σφηνάκια ούζο
* 2 κουταλιές πελτέ πουμαρό
* 200 γρ. pumaro ψιλοκομμένο
* Λίγη φρυγανιά
* Λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανοίγουμε τις τομάτες και τις πιπεριές

2. Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις τομάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το βιτάμ, τα θαλασσινά, το ρύζι και όλα τα ψιλοκομμένα χορταρικά και σε μέτρια θερμοκρασία αρχίζουμε να μαγειρεύουμε έως ότου το ρύζι μαλακώσει.

3. Σβήνουμε με το ούζο

4. Πουδράρουμε εσωτερικά με ζάχαρη τις τομάτες και τις πιπεριές

5. Γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψάκι και πουδράρουμε με φρυγανιά επάνω στα καπάκια τους

6. Σε ένα μικρός σκεύος ρίχνουμε το pumaro και τον πελτέ pumaro με ½ ποτήρι του κρασιού νερό.

7. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα γεμιστά

8. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά.