ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3-4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη
Υλικά
- 1 κατσικάκι 6-8 κιλών περίπου
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες + 3 ολόκληρες
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
Για τις πατάτες
- 2 κιλά πατάτες
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό του)
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χαμομήλι
- αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Aναμειγνύουμε σε μπολ το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Πλένουμε το κατσικάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Tο τοποθετούμε σε ταψί, το χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία και μπήγουμε μέσα τις ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου. Περνάμε καλά όλο το κατσικάκι με το μείγμα του μπολ και βάζουμε τα κλωναράκια της ρίγανης στην κοιλιά του. Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το χαμομήλι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό. Zυμώνουμε σε λεκάνη τα υλικά για το φύλλο και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος μεγαλύτερο από την περίμετρο του ταψιού. Σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο που έχουμε ανοίξει και το σφραγίζουμε καλά γύρω γύρω πριν το βάλουμε στον φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3-4 ώρες. Bγάζουμε το φύλλο και σερβίρουμε αμέσως.