Κατσικάκι μαγειρευτό στον φούρνο

29.10.2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ημέρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολη

Υλικά

1 κατσικίσιο χεράκι (1½ κιλού περίπου)

1 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες

4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο σπιτικό

1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό

1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου

1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρου

1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη

2 δαφνόφυλλα

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ. σούπας μέλι

1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

4 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες

Εκτέλεση

Αλατίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το κρέας και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο κύμινο και κόλιαντρο. Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και το σέλερι για 8 λεπτά περίπου, γυρνώντας ενδιάμεσα το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, τους σπόρους του κύμινου και του κόλιαντρου, την πιπεριά, τη δάφνη, το λεμόνι και το μέλι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου. Το βγάζουμε, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις αγκινάρες, ελέγχουμε για αλατοπίπερο και τα ψήνουμε μαζί για μία ώρα επιπλέον. Σερβίρουμε αμέσως.