Υλικά για 2 άτομα
- 100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 250 γρ. φακές ψιλές
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι σέλερι (10 εκ. περίπου) κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από το λουκάνικο και κόβουμε το εσωτερικό του σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι για 3 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι και το λουκάνικο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις φακές. Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσουν οι φακές από το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, το θυμάρι και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.