Υλικά για 2 άτομα
- 400 γρ. κολοκυθάκια μικρά
- 10 φύλλα βασιλικού φρέσκου ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας καρύδια ψίχα
- 100 γρ. γραβιέρα
Για τη sauce
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη sauce: Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, το κρασί και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε καλά. Kόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές λωρίδες με την πλάγια λεπίδα του τρίφτη, ξεκινώντας από τη βάση προς την κορυφή. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μπολ και προσθέτουμε τον βασιλικό, τα καρύδια και τη sauce. Αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε για 10 λεπτά. Κόβουμε το τυρί σε κύβους. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα, απλώνουμε από πάνω τη γραβιέρα και σερβίρουμε.