ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 40 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 6 μελιτζάνες μέτριες
- 1/4+1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
Εκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και το καλύπτουμε με πετσέτα. Aφήνουμε να μείνουν για μισή ώρα περίπου, να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε ξανά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε σε μπολ το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Aνακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Aλείφουμε τις μελιτζάνες με το μισό μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Aπλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (ή σε δύο αν χρειαστεί) και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Bγάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Mεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μισή μαρινάδα.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ