Ντάκιρι (daiquiri): Το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ!

18.06.2012

50 ml ρούμι

30 ml χυμό λάιμ

15 ml ζάχαρη σιρόπι (2 μέρη νερό και ένα ζάχαρη ή 1:1 αν το θέλουμε πιο γλυκό, ανακατεύουμε χωρίς να το βράσουμε)

παγάκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα υλικά σε σέικερ, σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Παραλλαγές: * Με φράουλες, ρίχνουμε στο σέικερ 3-5 φράουλες και μετά τις πολτοποιούμε με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε, σουρώνουμε και σερβίρουμε.

*Τύπου γρανίτα, με φρούτα π.χ. καρπούζι, πεπόνι, μπανάνα, ανανά: Βάζουμε τα υλικά και τα φρούτα της επιλογής μας σε μπλέντερ με μπόλικο πάγο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα αρχικά για 10΄΄ και μετά σε υψηλή ώσπου να ομογενοποιηθούν.