Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

20.06.2011

Yλικά

  • 6 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 8-10 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

ΣΗΜ.: Το μυστικό του σφουγγάτου είναι στο σοτάρισμα. Οι Μυτιληνιές νοικοκυρές αφήνουν το κολοκυθάκι να «πιάσει» στο τηγάνι, δηλαδή να κολλήσει λίγο (χωρίς να καεί).

ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ