Πλένουμε 1½ κιλό αρνί μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Γύρω από το κρέας βάζουμε 12 αγκινάρες καθαρισμένες και 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Προσθέτουμε μπόλικες κορφούλες φρέσκιας ρίγανης, τον χυμό 2 λεμονιών, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πλένουμε 1½ κιλό αρνί μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Γύρω από το κρέας βάζουμε 12 αγκινάρες καθαρισμένες και 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες.