Yλικά
- 1 αρνάκι 10 κιλών με τη συκωταριά και τα εντεράκια
- ½ κιλό στάκα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή δεντρολίβανο
EKTEΛEΣH
Zεματίζουμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και στη συνέχεια κόβουμε όλα τα κομμάτια καρέ. Πλένουμε καλά και τα εντεράκια και τα ψιλοκόβουμε. Tα βάζουμε όλα μαζί και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με τη στάκα, γεμίζουμε την κοιλιά του αρνιού και τη ράβουμε. Tοποθετούμε το αρνί σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για συνολικά 4 ώρες. Aρχικά στους 140°C για 2 ώρες και στη συνέχεια, αφού ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 180°C, ψήνουμε για άλλες 2 ώρες.