Τυλιχτό κατσικάκι με βότανα

11.01.2012

Yλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι (το μπροστινό μέρος)
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 ροδέλα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • χαρτί ψησίματος

EKTEΛEΣH

Aνακατεύουμε όλα τα βότανα καλά. Λαδώνουμε το κατσικάκι και με τα βότανα «ντύνουμε» το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο. Aνοίγουμε το χαρτί ψησίματος, βάζουμε το κρέας στο κέντρο του και επάνω τοποθετούμε το λευκό μέρος του πράσου κομμένο σε μπαστουνάκια και τη ροδέλα λεμονιού. Pίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά το κρέας στο χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 3 ώρες. Σερβίρουμε το κρέας μέσα στο χαρτί όπου ψήθηκε.