Τι έχουμε:
Για 2 άτομα
- 120 γραμ. τυρί φέτα
- 6-7 ντοματάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 4-5 ελιές καλαμών
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα ντοματάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε τα ντοματάκια σε μία πιατέλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και χονδροκομμένο.
Στη συνέχεια, πλένουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το προσθέτουμε στην πιατέλα κομμένο σε κομμάτια.
Ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα,κομμένη σε κύβους, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το λάδιι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Αν σκοπεύουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα αργότερα, τη βάζουμε στο ψυγείο αλλά δεν την αλατίζουμε, γιατί θα νερώσει.
Το κατάλληλο κρασί chardonnay.