Ψάρια με λαχανικά και σιταροπούλα

01.10.2008
Εξαιρετικός μεζές πλούσιος σε βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό σαρδέλες ή γόπες
  • 1 φλιτζ. σιτάρι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 3 ραπανάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαντζουράνας

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιτάρι με το νερό για 20 λεπτά, έως ότου φουσκώσει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε τις σαρδέλες στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα εντόσθια.

Κατόπιν, τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε ένα ταψί με το λάδι, βάζουμε τις σαρδέλες και απλώνουμε από πάνω το κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 20 λεπτά.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα 2 ραπανάκια και τα τρίβουμε με τον τρίφτη σε ένα μπολ, ώστε να γίνουν πολύ λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τρίτο ραπανάκι και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο μπολ.

Στραγγίζουμε το σιτάρι από το νερό, το προσθέτουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τις ψημένες σαρδέλες με το μείγμα του μπολ, γαρνίροντας με τα φύλλα μαντζουράνας.

Συμβουλή
Μπορούμε να ξεπλύνουμε τις σαρδέλες με λίγο κρασί.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ηπείρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ