Τι έχουμε:
- 300 γραμ. ρύζι ΣΟΥΠΕ AGRINO
- 750 γραμ. γάλα, φρέσκο
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
- 100 γραμ. μαργαρίνη
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 5-6 φράουλες
Για το γαρνίρισμα:
- φράουλες
Τι κάνουμε:
Ξεπλένουμε το ρύζι ΣΟΥΠΕ AGRINO με άφθονο νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το ρύζι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 25-30 λεπτά.
Οταν απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα, έως ότου ενωθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για να ενωθούν.
Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολ, γαρνίρουμε με φράουλες και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να επιλέξουμε, αντι για φράουλες, να χρησιμοποιήσουμε κεράσια.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.