Τι έχουμε:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά, καμπανέλι
- 2 κύβους λαχανικών
- 20 ελιές, μαύρες
- 6 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη, τριμμένη
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε για 20 λεπτά τις ελιές, για να ξαλμυρίσουν. Κατόπιν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, πλένουμε την πιπεριά, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τις ελιές, την πιπεριά και τις σκελίδες του σκόρδου, ολόκληρες για περίπου 2- 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βγάζουμε με μία κουτάλα τις σκελίδες σκόρδου και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό διαλύουμε τους κύβους λαχανικών, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Οταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις ελιές, ανακατεύουμε για να ενωθούν και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε στη σάλτσα, να προσθέσουμε λίγη φέτα κομμένη σε κομμάτια.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.