Πρασόρυζο

10.02.2011

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα σε μπαστουνάκια 5 εκ.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμμ. ρύζι
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι.

2. Προσθέτετε τα πράσα και τα σοτάρετε κι αυτά.

3. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, σκεπάζετε και μισοβράζετε.

4. Ρίχνετε το ρύζι, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού.

5. Αν δεν θέλετε να βάλετε λεμόνι, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ντομάτα.