Υλικά
- 1 κιλό πράσα τρυφερά
- 1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 150 γραμμ. χοιρομέρι ή μπέικον
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 150 γραμμ. φέτα
- 4 αβγά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
2. Ψιλοκόβετε το χοιρομέρι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
3. Καβουρδίζετε σε ελαιόλαδο το χοιρομέρι, τα πράσα, το κρεμμυδάκι, χωρίς να πάρουν χρώμα.
4. Ρίχνετε από πάνω τον άνηθο, το μαϊντανό, τα τσιγαρίζετε λίγο και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αβγά.
5. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα τα 4/5 του καλαμποκάλευρου (το μείγμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και δεν χρειάζεται να βράσει).
6. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω το μισό από το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτετε λίγο νερό.
7. Στρώνετε τη γέμιση στο ταψί και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση. Βρέχετε με λίγο νερό και ελαιόλαδο.
8. Ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά, εκτός αν έχετε γάστρα, οπότε την ψήνετε εκεί μέχρι να ροδίσει.